26 september 2022

Koolhydraatarme Pizzabodem (amandelmeel)

Als je een koolhydraatarm dieet (moet) volgen dan is een rijkelijk belegde pizza natuurlijk een heerlijke maaltijd. Wie is er nu geen fan van pizza? De meeste toppings zijn koolhydraatarm en hoeven geen probleem te zijn, maar die bodem. En daar hebben we een oplossing voor, namelijk de Fathead pizza!

Koolhydraatarme pizzabodem

De Fathead pizza is een pizza met een keto / koolhydraatarme bodem. Deze bestaat uit Mozzarella kaas, een koolhydraatarm meel, roomkaas en ei. De originele versie wordt gemaakt met amandelmeel, maar het kan ook met kokosmeel.

De Fat Head pizza is een recept uit de film “Fat Head” uit 2009 van Tom Naughton. Deze film is een reactie op de film “Super Size Me“.

Ingrediënten

  • 170 gram mozzarella kaas
  • 85 gram amandelmeel
  • 30 gram roomkaas
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°.
  • Doe de geraspte mozzarella kaas samen met de roomkaas in een kom. Stop deze 45 seconden in de magnetron (900 Watt), roer de mix goed door elkaar en laat het nogmaals 45 seconden verwarmen.
  • Voeg nu de amandelmeel en het ei toe aan de kaasmix. Kneed het mengsel met de handen totdat het een goede deeg structuur krijgt.
  • Pak een vel bakpapier en doe daar het deeg op. Maak nu met de handen daar een mooie pizzabodem van. Eventueel kun je een groot bord met opstaande rand gebruiken als vorm.
  • Neem een vork, en prik over de gehele bodem er wat gaatjes in.
  • Bak de pizzabodem in 6 minuten, prik daarna met een vork op plekken waar bubbels ontstaan, en bak de bodem af in een extra 3 tot 6 minuten.
Bekijk ook de keto versie van de pizzabodem, gemaakt met kokosmeel.
Ideeën opdoen voor de topping?

Koolhydraatarme Pizzabodem (amandelmeel)

Orginele Fathead pizzabodem, Voor al je zelfgemaakte pizza's
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Porties 8
calorieën 117 kcal

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 170 gram mozzarella kaas geraspt
  • 85 gram amandelmeel
  • 30 gram roomkaas
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Doe de geraspte mozzarella kaas samen met de roomkaas in een kom. Stop deze 45 seconden in de magnetron (900 Watt), roer de mix goed door elkaar en laat het nogmaals 45 seconden verwarmen
  • Voeg nu de amandelmeel en het ei toe aan de kaasmix. Kneed het mengsel met de handen totdat het een goede deeg structuur krijgt.
  • Pak een vel bakpapier en doe daar het deeg op. Maak nu met de handen daar een mooie pizzabodem van. Eventueel kun je een groot bord met opstaande rand gebruiken als vorm.
  • Neem een vork, en prik over de gehele bodem er wat gaatjes in.
  • Bak de pizzabodem in 6 minuten, prik daarna met een vork op plekken waar bubbels ontstaan, en bak de bodem af in een extra 3 tot 6 minuten.

Notities

Recept is voor 1 pizzabodem waarvan je 8 punten kunt snijden. 
Trefwoord koolhydraatarm, pizza
4.5 2 stemmen
Recept Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties