26 september 2022

Frappuccino

Zeker met warm weer is een frappuccino een heerlijke drank die moeilijk te weerstaan is. De originele Starbucks frappuccino is dan ook een zeer geliefd drankje, wat je zelf ook thuis kunt maken. Om exact dezelfde smaak te krijgen is lastig, aangezien er veel verschillen kunnen zijn in welke koffie, melk ed je gebruikt. Maar deze versie is door zijn eenvoud zeker een goede vervanger om thuis te maken!

Als eerst heb je sterke koffie nodig, bij voorkeur een goede espresso. De keuze van de koffie zal uiteraard van invloed zijn op de uiteindelijke smaak. Voor de melk is het van belang dat je volle melk gebruikt, zodat het wat romiger wordt. Mocht je een koolhydraatarme versie wilt maken vervang je de suiker door een zoetstof (gebruik hiervoor je eigen voorkeur). Voor de karamelsaus zijn er wel verschillende koolhydraatarme producten te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te maken. het recept hiervoor volgt binnenkort.

Ingrediënten

  • 1 kopje espresso
  • 1 kopje volle melk (zelfde verhouding als de espresso)
  • 2 kopjes ijsblokjes
  • 1/2 – 1 eetlepel karamelsiroop
  • 1 toef slagroom (optie)
  • 1 eetlepel vanille ijs (optie)

Bereidingswijze

  • Doe de espresso, melk en de ijsblokjes in de keukenmachine en maal deze tot een gladde massa. LET OP! Niet elke keukenmachine is geschikt voor ijsblokjes.
  • Voeg eventueel wat vanille, of bananen ijs toe. En maak af met een dikke toef slagroom.
  • Voor een extra smaak sensatie (en koolhydraten/calorieën) kun je ook chocoladesiroop of karamelsiroop toevoegen

Frappuccino

Zin in een Frappuccino? Probeer dan eens dit recept.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Drankjes
Keuken Algemeen
Porties 1
calorieën 65 kcal

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 kopje espresso sterk
  • 1 kopje volle melk zelfde hoeveelheid als de koffie
  • 2 kopjes ijsblokjes
  • 1/2 eetlepel karamelsiroop
  • 1 klodder slagroom optie
  • 1 eetlepel vanille ijs optie

Instructies
 

  • Doe de espresso, melk en de ijsblokjes in de keukenmachine en maal deze tot een gladde massa. LET OP! Niet elke keukenmachine is geschikt voor ijsblokjes.
  • Voeg eventueel wat vanille, of bananen ijs toe. En maak af met een dikke toef slagroom.
  • Voor een extra smaak sensatie (en koolhydraten/calorieën) kun je ook chocoladesiroop of karamelsiroop toevoegen

Notities

  • Als je vanille ijs toevoegt dan kun je iets minder ijsklontjes gebruiken. 
  • Aantal calorieën is zeer afhankelijk van de toevoegingen. De espresso en ijs zijn verwaarloosbaar, de melk zal ongeveer 65 zijn voor een klein kopje. Voeg je ijs en siroop toe dan wordt het heel snel meer. 
Trefwoord ijs, koffie
0 0 stemmen
Recept Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties