Zelf ben ik een liefhebber van de Chinese keuken, met al zijn kleine, vaak eenvoudige heerlijke snacks. Deze voorkeur komt voort uit mijn tijd dat ik in Maleisië heb gewoond. Waar je met grote regelmaat even iets te eten koopt langs de kant van de weg. De bijna onuitputtelijke gerechten zijn daar gigantisch.
Zo ook deze simpele komkommer salade, met zijn eenvoudige ingrediënten. Het is een lekker snel tussendoortje, of een deel van de lunch.
Aziatische komkommer salade
Ingrediënten
- 1 stuks komkommer
- 3/4 theelepel zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel Appelazijn
- 1 1/2 eetlepel suiker of Stevia Kristal
- 1 theelepel (koriaanse) chili poeder
- 1 theelepel chili olie
- 1/2 theelepel sesam olie
- sesamzaadjes
Instructies
- Was de komkommer goed en snijd in stukje. Voeg zout toe en roer goed door elkaar. Zet nu de komkommer 15 minuten in de koelkast.
- Voeg de knoflook, appelazijn, suiker, chili poeder, chili olie en de sesam olie door elkaar en roer goed. Zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is.
- Laat het water van de komkommer weglopen. Voeg de dressing toe en mix goed door elkaar. Maak het af met de sesamzaadjes.