24 april 2024

Romige Champignonsoep

Romige champignonsoep

Romige Champignonsoep

Een heerlijke romige champignonsoep
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr champignons
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 3 el crème fraîche
  • 25 gr roomboter ongezouten
  • 1 el tarwebloem
  • 2 kippen bouillonblokje
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd champignons in plakjes.
  • Verhit de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Na 2 a 3 minuten, als de uien glazig worden kun je de plakjes champignon toe gaan voegen. Bak deze al omscheppend 5 min mee.
  • Voeg nu de tarwebloem toe en bak dit nog een minuutje mee. Hiermee binden we de soep.
  • Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe, laat dit rustig een half uurtje zachtjes doorkoken.
  • Draai nu het vuur laag en roer als laatste de crème fraîche door de soep met een garde, en laat dit een paar minuten sudderen (niet koken).
  • rneer eventueel met een beetje peterselie.
Trefwoord champignons, gezond, groenten
0 0 stemmen
Recept Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties