Een makkelijke soep die snel op tafel staat, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 kleine uien, of 1 grote
- 75 gram crème fraîche
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels tarwebloem
- 2 kippen bouillonblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tijm (vers)
- 1/2 theelepel zout
- 1 liter water
- 1 eetlepel rode of witte wijn (optioneel)
Bereidingwijze
- Snipper de ui(en), hak de knoflook fijn en snijd kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui samen met de knoflook en tijm. Na 2 a 3 minuten, als de uien glazig worden kun je de plakjes champignon toe gaan voegen. Bak deze al omscheppend 5 min mee.
- Voeg nu de tarwebloem toe en bak dit nog een minuutje mee. Hiermee binden we de soep.
- Voeg nu het water, de bouillonblokjes en optioneel zout toe, laat dit rustig een half uurtje zachtjes doorkoken.
- Draai nu het vuur laag en roer als laatste de crème fraîche en de optionele wijn door de soep met een garde, en laat dit een paar minuten sudderen (niet koken).
- Garneer eventueel met een beetje tijm en/of peterselie
Bekijk ook andere soortgelijke recepten
Romige champignonsoep met kastanjechampignons
Een heerlijke romige champignonsoep gemaakt met kastanjechampignons
Ingrediënten
- 250 gr kastanjechampignons
- 2 uien klein / middel
- 75 gr crème fraîche
- 25 gr roomboter ongezouten
- 2 el tarwebloem
- 2 kippen bouillonblokje
- 1 liter water
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tijm
- 1/2 tl zout optioneel
- 1 el rode of witte wijn optioneel
Instructies
- Snipper de ui(en), hak de knoflook fijn en snijd kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui samen met de knoflook en tijm. Na 2 a 3 minuten, als de uien glazig worden kun je de plakjes champignon toe gaan voegen. Bak deze al omscheppend 5 min mee.
- Voeg nu de tarwebloem toe en bak dit nog een minuutje mee. Hiermee binden we de soep.
- Voeg nu het wateren de bouillonblokjes en optioneel zout toe, laat dit rustig een half uurtje zachtjes doorkoken.
- Draai nu het vuur laag en roer als laatste de crème fraîche en de optionele wijn door de soep met een garde, en laat dit een paar minuten sudderen (niet koken).
- Garneer eventueel met een beetje tijm en/of peterselie