Romige Champignonsoep
Een heerlijke romige champignonsoep
Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 grote ui of 2 kleine
- 3 el crème fraîche
- 25 gr roomboter ongezouten
- 1 el tarwebloem
- 2 kippen bouillonblokje
- 1 liter water
Instructies
- Maak de champignons schoon. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd champignons in plakjes.
- Verhit de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Na 2 a 3 minuten, als de uien glazig worden kun je de plakjes champignon toe gaan voegen. Bak deze al omscheppend 5 min mee.
- Voeg nu de tarwebloem toe en bak dit nog een minuutje mee. Hiermee binden we de soep.
- Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe, laat dit rustig een half uurtje zachtjes doorkoken.
- Draai nu het vuur laag en roer als laatste de crème fraîche door de soep met een garde, en laat dit een paar minuten sudderen (niet koken).
- rneer eventueel met een beetje peterselie.