Zin in een lekkere gezonde hap voor bij de koffie? Probeer dan eens deze koolhydraatarme kwarktaart met echt fruit. Voor dit recept gebruik ik een kleine springvorm van 17cm. Wil je een grotere taart maken met een 24cm springvorm, verdubbel dan de ingrediënten.
Ingrediëntenlijst
Voor de bodem
- 40 g boter
- 20 g Stevia kristal zoetstof
- 25 g geraspte kokos
- 20 g kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 ei
Voor het beslag
- 5 blaadje gelatine
- 250 g diepvries rood fruit
- 1/2 el citroensap
- 125 g slagroom
- 50 gr Stevia kristal zoetstof, of 10 tl andere zoetstof zoals Sucralose
- 250 gr volle kwark
Afwerking
- aardbeien en of frambozen
- slagroom
Bereiding
Voor de bodem nemen we dit keer een kokos variant. Deze combineert lekker met het rode fruit en de kwark. Je kunt natuurlijk ook voor een andere (koolhydraatarme) bodem kiezen. Deze bodem maken we dus van kokosmeel en kokosrasp, en bakken we in de oven.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter deze in een kom en gebruik een elektrische mixer om deze zacht te maken. Voeg nu de Stevia kristal toe en mix dit goed door elkaar. Voeg nu de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder toe. Meng dit even een paar minuten goed door elkaar. Voeg als laatste het halve ei toe, en klop dit er goed doorheen.
Gebruik een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm. Vul nu de bakvorm met het zojuist gemaakte deeg. Doe deze in de oven, en bak deze in 10 minuten gaar. Zorg er daarna voor dat je de bodem goed laat afkoelen voordat je deze verder gebruikt.
Als de bodem klaar is gaan we verder met het beslag voor de kwarktaart. Week als eerste de gelantineblaadjes in ruim koud water, waar ze na een 10 minuten zacht zullen worden. Let op: We gebruiken hiervoor koud water omdat anders de gelantineblaadjes al oplossen in het water.
Pak een klein steelpannetje en doe daarin het diepvries fruit, en voeg het citroensap toe. Breng dit al roerend aan de kook, en laat het geheel in 10 minuten indikken. Blijf wel steeds roeren, en gebruik niet een te hoog vuur. Als het een dikte van jam begint te krijgen is het klaar. Pak nu een zeef en zeef het fruit door dit erdoor te drukken. Hierdoor blijven pitjes en velletjes achter. Knijp de gelantineblaadjes uit en voeg deze toe aan het fruit, roer even totdat het allemaal is opgelost.
Klop de slagroom samen met de suiker op zoals je gewend bent. Meng de kwark goed door de vruchten, en spatel als laatste de opgeklopte slagroom erdoor heen.
Haal voorzichtig de bodem uit de springvorm zonder dat de bodem scheurt. Vet nu de springvorm in en zet deze weer terug.
Giet nu het beslag in de springvorm en zet deze vervolgens in de koelkast. Na enkele uren zal de kwarktaart stevig genoeg zijn om aan te snijden.
Voordat je de taart gaat aansnijden versier je deze nog even mooi met het fruit en wat slagroom. Smullen maar!
Koolhydraatarme kwarktaart met rood fruit
Equipment
- Oven
- Elektrische mixer
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 40 g boter
- 20 g Stevia kristal zoetstof
- 25 g geraspte kokos
- 20 g kokosmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 ei
Voor het beslag:
- 250 g volle kwark
- 250 gr diepvries rood fruit
- 125 ml slagroom
- 75 g Stevia kristal zoetstof
- 5 blaadjes gelatine
- 1/2 el citroensap
Voor de topping:
- verse aardbeien en/of frambozen
- Slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter deze in een kom en gebruik een elektrische mixer om deze zacht te maken. Voeg nu de Stevia kristal toe en mix dit goed door elkaar. Voeg nu de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder toe. Meng dit even een paar minuten goed door elkaar. Voeg als laatste het halve ei toe, en klop dit er goed doorheen.
- Gebruik een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm. Vul nu de bakvorm met het zojuist gemaakte deeg. Doe deze in de oven, en bak deze in 10 minuten gaar. Zorg er daarna voor dat je de bodem goed laat afkoelen voordat je deze verder gebruikt.
- Als de bodem klaar is gaan we verder met het beslag voor de kwarktaart. Week als eerste de gelantineblaadjes in ruim koud water, waar ze na een 10 minuten zacht zullen worden.
- Pak een klein steelpannetje en doe daarin het diepvries fruit, en voeg het citroensap toe. Breng dit al roerend aan de kook, en laat het geheel in 10 minuten indikken. Blijf wel steeds roeren, en gebruik niet een te hoog vuur. Als het een dikte van jam begint te krijgen is het klaar. Pak nu een zeef en zeef het fruit door dit erdoor te drukken. Hierdoor blijven pitjes en velletjes achter. Knijp de gelantineblaadjes uit en voeg deze toe aan het fruit, roer even totdat het allemaal is opgelost.
- Klop de slagroom samen met de suiker op zoals je gewend bent. Meng de kwark goed door de vruchten, en spatel als laatste de opgeklopte slagroom erdoor heen.
- Haal voorzichtig de bodem uit de springvorm zonder dat de bodem scheurt. Vet nu de springvorm in en zet deze weer terug.
- Giet nu het beslag in de springvorm en zet deze vervolgens in de koelkast. Na enkele uren zal de kwarktaart stevig genoeg zijn om aan te snijden.
- Voordat je de taart gaat aansnijden versier je deze nog even mooi met het fruit en wat slagroom.
De kwarktaart is zo heeeeerlijk