Het kan toch niet zo moeilijk zijn om een echt lekkere knoflooksaus te maken, iets dat veel beter is dan de standaard potjes/flesjes uit de supermarkt. En inderdaad, het is super eenvoudig! Je hebt hiervoor slechts 5 ingredieten nodig.
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/ingredienten-1024x768.jpg)
- 3 teentjes knoflook
- half bakje zuivelspread (bij voorkeur met knoflook & kruiden)
- 100gram Zaanse mayonaise (ander merk kan ook, maar ik ben echt een fan van de Zaanse mayonaise)
- een eetlepel gedroogde peterselie (in dit geval van de Aldi)
Voeg de roomkaas en de Zaanse mayonaise samen
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/knoflloksaus-stap-1-1024x576.jpg)
Hierna voegen we de gedroogde peterselie toe
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/knoflloksaus-stap-2-1024x576.jpg)
Dan uiteraard het meest belangrijke ingrediënt, de knoflook. Kies hiervoor een biologische variant, je zult merken dat daar veel meer smaak aan zit, en prijstechnisch niet veel verschilt.
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/knoflloksaus-stap-3-1024x576.jpg)
Om de saus een wat romerige smaak te geven voegen we een cupje met koffiemelk / koffieroom toe. In dit geval van Friesche Vlag, maar een ander merk kan uiteraard ook.
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/knoflloksaus-stap-4-1024x576.jpg)
En nu nogmaals alles goed door elkaar roeren zodat de knoflook goed door de saus komt te zitten.
![](https://www.harmenschaap.nl/wp-content/uploads/recepten/knoflooksaus/knoflooksaus-resultaat-1-1024x576.jpg)
Zet de saus het liefst nog wel minimaal een nacht in de koelkast. Op die manier kan de knoflooksmaak goed in de saus trekken. Eet smakelijk!
![](https://harmenskitchen.nl/wp-content/uploads/2019/11/knoflooksaus-2-300x300.jpg)
De beste homemade knoflooksaus
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 bakje roomkaas / zuivelspread knoflook & kruiden bakje White Lady 200gr van de AH
- 100 gram Zaanse mayonaise
- 1 eetlepel Peterselie
- 1 cupje koffiemelk
Instructies
- Doe het halve bakje roomkaas en de Zaanse mayonaise in een bakje, en roer dit goed door elkaar
- Voeg ongeveer 1 a 1 1/2 eetlepel gedroogde peterselie toe, en roer goed door elkaar
- Pers 3 teentje knoflook, en voeg toe, wederom goed roeren
- Om het geheel iets romiger te maken voegen we nog 1 cupje koffiemelk toe. Roer alles totdat er een romig geheel ontstaat.
- De saus is het lekkerst als deze minimaal een nacht in de koelkast heeft gestaan. De knoflook krijgt dan de tijd om in de saus te trekken