2 december 2022

Knoflooksaus.

Het kan toch niet zo moeilijk zijn om een echt lekkere knoflooksaus te maken, iets dat veel beter is dan de standaard potjes/flesjes uit de supermarkt. En inderdaad, het is super eenvoudig! Je hebt hiervoor slechts 5 ingredieten nodig.

  • 3 teentjes knoflook
  • half bakje zuivelspread (bij voorkeur met knoflook & kruiden)
  • 100gram Zaanse mayonaise (ander merk kan ook, maar ik ben echt een fan van de Zaanse mayonaise)
  • een eetlepel gedroogde peterselie (in dit geval van de Aldi)

Voeg de roomkaas en de Zaanse mayonaise samen

De roomkaas met evenveel Zaanse mayanaise

Hierna voegen we de gedroogde peterselie toe

Toevoegen van 1 a 1 1/2 eetlepel gedroogde peterselie (Aldi)

Dan uiteraard het meest belangrijke ingrediënt, de knoflook. Kies hiervoor een biologische variant, je zult merken dat daar veel meer smaak aan zit, en prijstechnisch niet veel verschilt.

3 teentjes biologische knoflook (Aldi)

Om de saus een wat romerige smaak te geven voegen we een cupje met koffiemelk / koffieroom toe. In dit geval van Friesche Vlag, maar een ander merk kan uiteraard ook.

Kuipje Friesche Vlag halvamel

En nu nogmaals alles goed door elkaar roeren zodat de knoflook goed door de saus komt te zitten.

Het resultaat, de beste homemade knoflooksaus!

Zet de saus het liefst nog wel minimaal een nacht in de koelkast. Op die manier kan de knoflooksmaak goed in de saus trekken. Eet smakelijk!

De beste homemade knoflooksaus

Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bakje roomkaas / zuivelspread knoflook & kruiden bakje White Lady 200gr van de AH
  • 100 gram Zaanse mayonaise
  • 1 eetlepel Peterselie
  • 1 cupje koffiemelk

Instructies
 

  • Doe het halve bakje roomkaas en de Zaanse mayonaise in een bakje, en roer dit goed door elkaar
  • Voeg ongeveer 1 a 1 1/2 eetlepel gedroogde peterselie toe, en roer goed door elkaar
  • Pers 3 teentje knoflook, en voeg toe, wederom goed roeren
  • Om het geheel iets romiger te maken voegen we nog 1 cupje koffiemelk toe. Roer alles totdat er een romig geheel ontstaat.
  • De saus is het lekkerst als deze minimaal een nacht in de koelkast heeft gestaan. De knoflook krijgt dan de tijd om in de saus te trekken
5 1 stem
Recept Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties