21 november 2024

De 50 originele Italiaanse pizza namen

Er zijn vele soorten pizza, echt teveel om op te noemen. We beperken ons tot de 50 meest bekende authentieke Italiaanse pizza’s. Doe hier je ideeën op voor je zelf gemaakte pizza.

Onder de lijst vind je ingrediënten kort omschreven. Niet alle ingrediënten zijn voor iedereen direct herkenbaar.

MargheritaTomatensaus, mozzarella en oregano
MarinaraTomatensaus, knoflook en basilicum
Quattro StagioniTomatensaus, mozzarella, champignons, ham, artisjokken, olijven en spek
CarbonaraTomatensaus, mozzarella, champignons, Parmezaanse kaas, ei en spek
Frutti di MareTomatensaus, zeevruchten
Quattro FormaggiTomatensaus, mozzarella, Parmezaanse kaas, Gorgonzola kaas, artisjokken en oregano
CrudoTomatensaus, mozzarella en Parma ham
NapoletanaTomatensaus, mozzarella, oregano en ansjovis
PuglieseTomatensaus, mozzarella, oregano en ui
MontanaraTomatensaus, mozzarella, champignons, peperoni en Stracchino kaas
EmilianaTomatensaus, mozzarella, aubergine, gekookte aardappel en worst
RomanaTomatensaus, mozzarella, ansjovis, kappertjes en oregano
FattoriaTomatensaus, mozzarella, pepers, erwten, porchetta
SchiacciataOlijfolie en rozemarijn
Prosciutto Tomatensaus, mozzarella, ham en oregano
AmericanaTomatensaus, mozzarella, worst en french fries
Prosciutto e FunghiTomatensaus, mozzarella, ham en champignons
Braccio di FerroMozzarella, spinazie, ricotta kaas en Parmezaanse kaas
SardaTomatensaus, mozzarella, Pecorino kaas en pittige salami
TonnoTomatensaus, mozzarella, tonijn en ui
ValtellinaTomatensaus, mozzarella, bresaola, Parmezaanse kaas, rucola
GorgonzolaTomatensaus, mozzarella, gorgonzola en olijven
Calzone Tomatensaus, mozzarella, ham, champignons, artisjokken, ansjovis en oregano
Pizza al PestoTomatensaus, mozzarella, Genovese pesto, pijnboompitten en olijven
MediterraneaTomatensaus, mozzarella, cherry tomaten en peper
OrtolanaTomatensaus, mozarella en verschillende groenten
DiavolaTomatensaus, mozzarella, pittige salami en chili pepers
RusticaTomatensaus, mozzarella, gorgonzola en aubergine
ContadinaTomatensaus, mozzarella, asperges, champignons, bacon en Parmezaanse kaas
ParmigianaTomatensaus, mozzarella, aubergine en Parmezaanse kaas
CapricciosaTomatensaus, mozzarella, ham, artisjokken, champignons en olijven
Ricotta e SpinaciTomatensaus, mozzarella, ricotta en spinazie
Mare e MontiTomatensaus, mozzarella, zeevruchten en eekhoorntjesbrood
PadanaTomatensaus, Parmezaanse kaas, salami, courgette en polenta
TedescaTomatensaus, mozzarella en Frankfurter worst
TiroleseTomatensaus, mozzarella, gorgonzola en Schinkenspeck
BoscaiolaTomatensaus, mozzarella, eekhoorntjesbrood en bacon
CampagnolaTomatensaus, mozzarella, mais en worst
VegetarianaTomatensaus, mozzarella en verschillende groenten
BufalinaTomatensaus, buffel mozzarella en oregano
FontanaTomatensaus, mozzarella, gorgonzola, roodlof en Parmezaanse kaas
FrancescanaTomatensaus, mozzarella, eekhoorntjesbrood, ham en Parmezaanse kaas
Pizza tartufataMozzarella, truffel crème en eekhoorntjesbrood
TricoloreMozzarella, breasaola en Parmezaanse kaas
ValdostanaTomatensaus, mozzarella, fontina kaas en bacon
CapreseMozzarella en plakjes tomaat
Fiori di zuccaMozzarella, courgette bloemen, anchovies en olijfolie
BismarckTomatensaus, mozzarella, ham en gebakken ei
FunghiTomatensaus, mozzarella, champignons, peterselie en oliefolie
MimosaMozzarella, crème, ham en mais

De verschillende ingrediënten uitgelegd

Let op: Aan onderstaande wordt nog hard gewerkt.

Kruiden

Basilicum

Omschrijving volgt

Champignons

Omschrijving volgt

Knoflook

Knoflook is een kruid dat veel gebruikt wordt en een zeer bepalende geur en smaak heeft.

Olijven

Omschrijving volgt

Oregano

Omschrijving volgt

Peterselie

Omschrijving volgt

Rozemarijn

Omschrijving volgt

Groente

Ansjovis

Omschrijving volgt

Artisjokken

Omschrijving volgt

Aubergine

Omschrijving volgt

Cherry tomaten

Omschrijving volgt

Courgette bloemen

Omschrijving volgt

Eekhoorntjesbrood

Omschrijving volgt

Erwten

Omschrijving volgt

French fries

Omschrijving volgt

Gekookte aardappel

Omschrijving volgt

Genovese pesto

Heerlijke Italiaanse smaakmaker met basilicum. Lekker door de pasta, op toast, als saladedressing of om vis- en vleesgerechten mee op smaak te brengen.

Kappertjes

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes, geconserveerd in zout of ingelegd in azijn, van de kappertjesplant, Capparis spinosa. De plant wordt gekweekt in landen met een mediterraan klimaat, vooral in Spanje, Frankrijk en Italië.

Mais

Omschrijving volgt

Pepers

Omschrijving volgt

Pijnboompitten

Omschrijving volgt

Polenta

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht. Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten, maar nadat vanuit Zuid-Amerika mais in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van mais voor in de plaats.

Roodlof

Roodlof is een uit Italië afkomstige groente. Het groeit in het donker uit ingekuilde penwortels van de plant radicchio rosso. Het behoort tot de cichorei, net als witlof en andijvie en heeft een bittere smaak. Het is een bladgroente die net zo groeit als een slakrop.

Rucola

Omschrijving volgt

Spinazie

Omschrijving volgt

Tomaat

Omschrijving volgt

Tomatensaus

Omschrijving volgt

Truffel creme

Omschrijving volgt

Ui

Omschrijving volgt

Kaas

Fontina kaas

Omschrijving volgt

Gorgonzola kaas

Omschrijving volgt

Mozzarella

Omschrijving volgt

Parmezaanse kaas

Omschrijving volgt

Pecorino kaas

Omschrijving volgt

Ricotta kaas

Omschrijving volgt

Stracchino kaas

Omschrijving volgt

Vlees en vis

Bacon

Omschrijving volgt

Bresaola

Bresaola is aan de lucht gedroogd, gezouten rundvlees dat twee of drie maanden oud is totdat het hard wordt en een donkerrode, bijna paarse kleur krijgt. Het is gemaakt van topronde en het is mager en zacht, met een zoete, muffe geur.

Chinkenspeck

Omschrijving volgt

Frankfurter worst

Het Frankfurter Würstchen is een dunne worst, die bestaat uit zuiver varkensvlees in een schapendarm. Zijn bijzondere smaak krijgt hij door een speciale rookmethode.

Gebakken ei

Omschrijving volgt

Ham

Omschrijving volgt

Parma ham

Parmaham is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam. Parmaham bestaat uit vlees en zeezout

Peperoni

Pepperoni is een scherpe variant van salami. Pepperoni wordt gemaakt van een combinatie van varkensvlees en rundvlees. Er kan ook kip aan worden toegevoegd.

Pittige salami

Omschrijving volgt

Porchetta

Porchetta is een hartig, vet en vochtig varkensgebraad zonder been volgens de Italiaanse culinaire traditie. Het karkas wordt ontbeend, zorgvuldig gevuld met lever, wilde venkel, al het vet en de huid nog aan het spit en traditioneel geroosterd over hout gedurende minstens 8 uur

Tonijn

Omschrijving volgt

Worst

Omschrijving volgt

Zeevruchten

Deze verschillende zeevruchten kun je gebruiken: mosselen, tijgergarnalen, inktvis, venusschelpen, surimi. Deze zijn vaak in de diepvries te vinden in de supermarkt.

0 0 stemmen
Recept Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties