Meng in een kom het bakpoeder met de tarwezemelen.
Meng in een andere kom het water, zout, olie, lijnzaad, amandelmeel en gist.
Meng de helft van het tarweglutenmengsel samen met de andere ingrediënten, als alles goed is gemengd voeg je de rest toe.
Zorg ervoor dat je het goed door elkaar gekneed hebt, rol hier een langwerpige vorm van ter grootte van het bakblik. Vet vervolgens een bakblik in, en doe hier het deeg in.
Dek het bakblik af met bijvoorbeeld een theedoek, en laat het rijzen op een warme plek. Gist werk het beste tussen de 30 en 35°C. Je kunt hier ook de oven voor gebruiken door deze heel kort even aan te zetten. Wacht tot het deeg minimaal het dubbele volume heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de temperatuur. Bij mij duurt dat ongeveer een uur.
Verwarm de oven voor tot 190°C (Als je het deeg hebt laten rijzen in de oven dan haal je dat er even uit. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven. en plaats daarna het deeg in de oven.
Bak het deeg in 40 minuten tot een heerlijk brood.
Notities
Laat het brood altijd eerst goed afkoelen voordat je het gaat snijden.