Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven 180 graden)
Meng alle droge ingrediƫnten, dus alles behalve het water, in een grote kom.
Voeg het handwarme water toe. Het is belangrijk dat het water tussen de 30 en 35 graden is. Gist werkt namelijk het beste bij deze temperaturen. Gebruik je koud water, dan zal het brood veel minder rijzen.
Kneed nu het deeg goed door elkaar, en blijf dit een kleine 3 minuten doen. Rol hier nu een rol deeg van ter grote van het bakblik. Leg het deeg in het bakblik en dek het af met een theedoel. Laat het deeg nu op een warme plek een uur rijzen. Hierbij is het net als bij het water belangrijk dat de plek tussen de 30 en 35 graden is om tot een optimale rijs van het brood te komen. Je kunt dit bijvoorbeeld ook in de oven doen door deze even heel kort te verwarmen. (Let wel op dat je dat niet in de voorverwarmde oven doet op 200 graden)
Bak nu het brood in 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
Notities
Laat het brood altijd eerst goed afkoelen voordat je het gaat snijden.