Neem een andere kom, en meng daarin de andere droge ingrediënten (het water er de olie volgen later).
Als je alles goed door elkaar is gemixt, voeg dan de tarwegluten met bakpoeder toe.
Meng alles nog even goed door elkaar, en voeg de olie toe. Zorg dat dit helemaal is opgenomen.
Neem nu het handwarme water (belangrijk dat dit tussen de 30 en 35°C is).
Kneed het deeg nu met de handen goed door voor tenminste 2 1/2 minuut.
Rol het deeg nu in een mooie gelijke rol ter grote van je bakblik / cakevorm. Leg het deeg erin, en dek het af met een theedoek.
Laat het deeg rijzen op een warme plek (30 graden is ideaal) tot het ongeveer verdubbeld in hoogte. Dit zal ongeveer een uur duren. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken door deze heel kort even aan te zetten.
Nadat het deeg mooi is gerezen zetten we dit in de oven en bakken we het af in 50min.
Notities
Laat het brood altijd eerst goed afkoelen voordat je het gaat snijden.