1eetlepelsuikerEet je koolhydraatarm, sla dit dan over
1snufjezout
Instructies
Als je verse tomaten gebruikt ipv een blik, pel deze dan eerst. Dit kun je doen door ze 10 seconden in kokend water onder te dompelen, en dan direct daarna in koud water te laten schrikken. Op die manier kun je het velletje er makkelijk af halen. Na het pellen snijd je de tomaten in kleine stukjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Neem een sauspan en doe hierin de boter en een eetlepel olijfolie / zonnebloemolie. Bak nu op een middelmatige temperatuur de ui totdat deze glazig wordt.
Voeg nu de knoflook toe en bak deze ongeveer een minuut mee. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrand.
Neem de tomatenpasta en voeg deze ook een minuutje mee.
Dan zijn de tomaten aan de beurt, doe deze in de pan met de rest en roer de de Italiaanse kruiden erdoor. Nu kun je het vuur wat hoger zetten. Blijf roeren tot het begint te koken. Zet dan het vuur op een laag pitje en dek het af. Laat die even een 20/30 minuten door pruttelen.
Tijd om het zout, eventueel de suiker, oliefolie en de azijn toe te voegen. Roer alles nog even goed door elkaar en laat het nog een 5 minuutjes pruttelen.
Als laatste doen we dit in de blender of gebruiken we een staafmixer om er een mooie saus van te maken.
Notities
Je kunt de saus een dag of 5 in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Of tot een halfjaar in de vriezer.