Als je een aantal jaren in Maleisië hebt gewoond ga je dit als een van de eerste dingen missen. De saté zoals we die hier kennen heeft niet veel te maken met het origineel. Naast dat er in beiden kip zit houd de vergelijking wel op, dus bij deze een recept voor de echt originele satay!
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, en zet apart.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng met een keukenmachine of staafmixer dit goed tot een gelijkmatige massa. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het te droog is.
Doe de marinade over de kip en meng het goed door elkaar zodat dat alle kip goed onder de marinade zit.
Zet de zojuist gemarineerde kip minimaal 6 uur in de koelkast.
Laat de bamboestokjes minimaal 2 uur weken in water om te voorkomen dat het stokje verbrand en het vlees vast blijft zitten.
Doe 4 a 5 stukjes kip per stokje, afhankelijk van de grootte van de stukjes.